RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

# BCFGKLOPT

Bladeren per categorie

Ontdek onze meest gelezen recepten!

Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Pulled pork is de klassieker maar ook met kip “La Belle Flamande”  kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extra veel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje.   
Seizoenen:: Winter Herfst Zomer Lente
Voorbereidingstijd:
20m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks Kippendijen La Belle Flamande, 1 flesje bruin bier (vb. Westmalle), 2 teentjes knoflook geperst, 1 stuk zoete ui, grof gehakt, 1 stuk sjalotje, 4 eetlepels Limburgse siroop , 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kandijsiroop, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 takjes thijm, 100 gram boter, 2 stuks koolrabi's, 1 stuk cox appel, 2 stuks lente ui in ringen, 1/2 stuk sap citroen, 40 gram notenmengeling, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel mierikswortelpasta, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel appelazijn
Poké bowl met krokante kip "La Belle Flamande"
Poké bowl met krokante kip "La Belle Flamande"
Traditioneel gezien is een Poké bowl een royaal hoofdgerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip "La...
Seizoenen:: Winter Herfst Zomer Lente
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
10m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 stuk komkommer, 2 stuks wortelen, 1 bussel radijsjes, 300 gram sushi rijst, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zwarte sesamzaadjes, 1 eetlepel arachideolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 handvol kastanje noten, 100 gram panko, 1 stuk La Belle Flamande, 1/2 sap halve limoen, 1 eetlepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie
Tajine van kip "La Belle Flamande"  en citroen
Tajine van kip "La Belle Flamande" en citroen
spoel de citroen en snij in partjes. Laat samen met de wijn, drie eetlepels suiker en de kruiden op een zacht vuurtje koken tot de wijn verdampt is. Zet de gekonfijte citroenpartjes opzij. Verhit...
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
40m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 8 stuks kippenbillenvlees, 1 zakje kippenkruiden, 500 gram aardappelen, 2 teentjes knoflook, 1 stuk ui (grof gesneden), 2 stuks wortelen, 2 stuks tomaten, 2 blaadjes laurier, 1 stuk courgette, 1 eetlepel komijnzaad, 1 eetlepel sesamolie, 10 stuks groene olijven, 1/2 koffielepel koriander, 2 eetlepels olijfolie, 1 stuk bio citroen, 150 ml witte wijn, 1 stuk steranijs, 1/2 eetlepel korianderzaad, 1 eetlepel Raz el Hanout
Gevulde kippenrolletjes "La Belle Flamande" met kruidenkaas en tomaten.
Gevulde kippenrolletjes "La Belle Flamande" met kruidenkaas en tomaten.
Laat zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze in stukjes. Meng met de kruidenkaas, basilicum en de olie, peper en zout. Snij elke filet horizontaal in, niet doorsnijden (zodat je een lapje bekomt).
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
1h 45m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Ingrediënten: 1 stuk Kippenfilet La Belle Flamande, 8 sneetjes parmaham of cobourg, 4 eetlepels groene pesto, 4 stuks tomaten in schijfjes, 150 gr tagliatelle pasta, 3 st blaadjes basilicum, 80 gr zongedroogde tomaatjes op olie, 100 gr kruidenkaas, 4 eetlepels vers gesnipperde basilicumblaadjes, 1 eetlepels slaolie, 6 eetlepels slaolie, 2 eetlepels balsamicoazijun, 2 eetlepels groene pesto
La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn
La Belle Flamande met paprika, tomaten en witte wijn
Snijdt de La Belle Flamande in stukjes en laat kleuren in de hete olie. Snijdt daarna het ontbijtspek in blokjes. Was de paprika's en ontdoe ze van hun zaadlijst en snijdt ze in reepjes.
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 stuk La Belle Flamande, 3 cl olijfolie, 4 sneetjes spek, 2 stuks rode paprika, 1 stuk gele paprika, 1 stuk groene paprika, 4 stuks tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 dl witte droge wijn, 1 takje peterselie, 1 snufje peper, 1 snufje zout
Fazant met wintergarnituur, pommes dauphines met sausje van cognac en Jonagold appel
Fazant met wintergarnituur, pommes dauphines met sausje van cognac en Jonagold appel

Kook de melk en boter samen en voeg de bloem toe. Meng er één na één de eieren door. Draai mooi glad tot soezendeeg.

Seizoenen:: Winter
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 stuk Fazant, 100 gr veenbessen, 3 el suiker, 4 stronk gebraiseerd witloof, 1 stronk ongekookt witloof, 1/2 stuk Jonagold appel, 1 tl fijngesneden rozemarijn, 190 gr melk, 75 gr boter, 150 gr bloem, 2 stuks eieren, 1 dl wildfond (bij voorkeur fazant), 2 dl room, 5 el cognac
Koninginnehapje met zelfgemaakte frietjes
Koninginnehapje met zelfgemaakte frietjes
Vol-au-vent is een echte Vlaamse klassieker die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar een geslaagde versie begint uiteraard met heerlijke kip. Verras uw gasten met onze versie en...
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
15m
Kook:
45m
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Ingrediënten: 1 doos vol-au-vent, 2 vellen bladerdeeg, 1 stuk ei, 1 bakje tuinkers, 1 kg loskokende aardappelen, 1 snufje zout
Kalkoensaté met spinazie en courgette
Kalkoensaté met spinazie en courgette

Kalkoensaté met spinazie en courgette

Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Kook:
45m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks kalkoensaté, 1 kg aardappelen, 5 teentjes knoflook, 250 gr verse spinazie, 1 stuk courgette, 1 handvol zongedroogde tomaatjes, 1 stuk rode ajuin, 50 gr boter, peper en zout
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!