RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Lamskroontje met oesterzwammen
Lamskroontje met oesterzwammen
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
20m
Kook:
30m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks lamskroontjes, 1 eetlepel Italiaanse kruidenmengeling , 1 etl olijfolie, 1/2 kg aardappelen, 200 gr oesterzwammen, 1 stuk knolselder, 2 takjes peterselie, peper, zout, 1 potje lamsfond
Lekker geroosterde La Belle Flamande met groentjes
Lekker geroosterde La Belle Flamande met groentjes

Hoofdgerecht!

Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
45m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Ingrediënten: 4 st kippenbouten, 100 gr spekblokjes, 750 gr half voorgekookte krielaardappelen, 2 st grote wortelen in stukken, paprikareepjes, 4 st doormidden gesneden sjalotten, 4 teentjes knoflook, 3 el olie, 125 ml droge witte wijn, 125 ml kippenbouillon, 1 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde tijm, 1/2 bosje verse salie, peper, zout
Lentewaterzooi
Lentewaterzooi

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
1h 15m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 2 stuks braadkippen (Mechelse koekoek, Landes, ...), 1 bouquet garni (selder, wortel, laurier), 150 gr gemengd varken-rundgehakt, 1 ei, 150 gr sluimererwtjes, 150 gr dopererwtjes, 150 gr kleine champignons, 150 gr jonge wortelen, 150 gr asperges, 150 gr bloemkool, 100 gr boter, 100 gr tarwebloem, 150 gr keukenroom, peper, fleur de sel
Ovenschotel met drumstick en citroen
Ovenschotel met drumstick en citroen

Hoofdgerecht!

Seizoenen:: Winter Herfst Zomer Lente
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 8 st drums, 2 takjes troskerstomaten, 400 gr aardappelen, 1 gele paprika, 1 rode ui, 2 st onbehandelde citroenen, 3 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 2 el bladpeterselie (gehakt), 12 st zwarte olijven (ontpit), 200 ml gevogeltefond, olijfolie, peper, zout
Poké bowl met krokante kip "La Belle Flamande"
Poké bowl met krokante kip "La Belle Flamande"
Traditioneel gezien is een Poké bowl een royaal hoofdgerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip "La...
Seizoenen:: Winter Herfst Zomer Lente
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
10m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 stuk komkommer, 2 stuks wortelen, 1 bussel radijsjes, 300 gram sushi rijst, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zwarte sesamzaadjes, 1 eetlepel arachideolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 handvol kastanje noten, 100 gram panko, 1 stuk La Belle Flamande, 1/2 sap halve limoen, 1 eetlepel rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie
Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Pulled pork is de klassieker maar ook met kip “La Belle Flamande”  kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extra veel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje.   
Seizoenen:: Winter Herfst Zomer Lente
Voorbereidingstijd:
20m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks Kippendijen La Belle Flamande, 1 flesje bruin bier (vb. Westmalle), 2 teentjes knoflook geperst, 1 stuk zoete ui, grof gehakt, 1 stuk sjalotje, 4 eetlepels Limburgse siroop , 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels kandijsiroop, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 takjes thijm, 100 gram boter, 2 stuks koolrabi's, 1 stuk cox appel, 2 stuks lente ui in ringen, 1/2 stuk sap citroen, 40 gram notenmengeling, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel mierikswortelpasta, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel appelazijn
Tajine van kip "La Belle Flamande"  en citroen
Tajine van kip "La Belle Flamande" en citroen
spoel de citroen en snij in partjes. Laat samen met de wijn, drie eetlepels suiker en de kruiden op een zacht vuurtje koken tot de wijn verdampt is. Zet de gekonfijte citroenpartjes opzij. Verhit...
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
40m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 8 stuks kippenbillenvlees, 1 zakje kippenkruiden, 500 gram aardappelen, 2 teentjes knoflook, 1 stuk ui (grof gesneden), 2 stuks wortelen, 2 stuks tomaten, 2 blaadjes laurier, 1 stuk courgette, 1 eetlepel komijnzaad, 1 eetlepel sesamolie, 10 stuks groene olijven, 1/2 koffielepel koriander, 2 eetlepels olijfolie, 1 stuk bio citroen, 150 ml witte wijn, 1 stuk steranijs, 1/2 eetlepel korianderzaad, 1 eetlepel Raz el Hanout
Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete spice rub
Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete spice rub
Heerlijk vlaams konijnen gerecht!
Seizoenen:: Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
1h 30m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks konijnbillen, 30 gr donkere kandijsuiker, 30 gr grillkruiden (specerijenmix), 1 eetlepel olijfolie, 1 stuk ajuin, 100 gr donkere kandijsuiker, 100 gr honing, 3 dl bruin bier, 2 dl ketchup, 5 cl sojasaus, 1 scheutje tabasco, 4 stuks verse broodjes, 1/2 stuk sla, 4 stuks tomaten
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!