RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Koninginnehapje met zelfgemaakte frietjes
Heel gemakkelijk

Vol-au-vent is een echte Vlaamse klassieker die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar een geslaagde versie begint uiteraard met heerlijke kip. Verras uw gasten met onze versie en maak van ons geheim ook uw geheim.

Bereiding

Kook

Categorie: Kok 'O rell
Seizoenen: Zomer Lente Herfst Winter
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

1 doos vol-au-vent
2 vellen bladerdeeg
1 stuk ei
1 bakje tuinkers
1 kg loskokende aardappelen
1 snufje zout

Koninginnehapje met zelfgemaakte frietjes Aanwijzingen

  1. Bladerdeegkoekjes
  2. Klop de dooier los met een klein beetje water. verwarm de oven al voor op ongeveer 170-180°C. Steek per gebakje een zestal ringen uit het vel bladerdeeg. Gebruik hiervoor een grote dresseerring. Steek uit vier van elke zes lapjes een rondje met behulp van een kleinere dresseerring. Bouw elk kuipje op: onderaan een ronde lap, daarboven vier ringen van bladerdeeg en bovenaan opnieuw een rond lapje. Lijm alle onderdelen aan mekaar met 1 dooier per vier personen. strijk ook eigeel over de bovenkant van het gebakje zodat het glanzend uit de oven komt. Gebruik een penseel of borsteltje. Bak de bladerdeegkoekjes in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot ze luchtig en goudbruin zijn.
  3. Frietjes
  4. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frietjes. was de frietjes niet want zo spoel je het zetmeel eraf. Verhit het frietvet op 140°C en bak de frietjes voor de eerste keer, laat ze zeker nog niet kleuren. Laat de frietjes koud worden. Verhit het frietvet op 180°C. Bak tot als ze goudbruin en knapperig zijn. Strooi er naar keuze zout over.

Opmerkingen bij het recept

Garnering

Snij het dekseltje uit het bladerdeeggebakje en schep een flinke lepel van de vol-au-vent in en rond het koekje. Werk het bord af met enkele toefjes tuinkers en de frietjes.

TIP

Opwarmen au bain marie van de vol au vent, indien aangekochte bladerdeeg koekjes +/- 10 minuten op 180°C in de oven opwarmen, tot krokant korstje.

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!