RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Lekker geroosterde La Belle Flamande met groentjes
Heel gemakkelijk

Hoofdgerecht!

Bereiding

Kook

Categorie: Kip recepten La Belle Flamande Kok 'O rell
Seizoenen: Zomer Lente Herfst Winter
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

4 st kippenbouten
100 gr spekblokjes
750 gr half voorgekookte krielaardappelen
2 st grote wortelen in stukken
paprikareepjes
4 st doormidden gesneden sjalotten
4 teentjes knoflook
3 el olie
125 ml droge witte wijn
125 ml kippenbouillon
1 tl paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl gedroogde tijm
1/2 bosje verse salie
peper
zout

Lekker geroosterde La Belle Flamande met groentjes Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de olie met het zout, paprikapoeder, uienpoeder, een flinke draai peper en de gedroogde tijm.
  3. Plaats de kippenpoten in een braadslee en smeer ze in met de gekruide olie.
  4. Leg er wat grove stukken wortel onder (zodat de kip niet in zijn eigen vocht kookt).
  5. Leg de rest van de groenten en aardappelen om de kip heen.
  6. Bak de spekjes uit tot ze bruin en knapperig zijn.
  7. Giet de wijn en de bouillon erbij.
  8. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en laat 3 min. zachtjes koken.
  9. Giet het sausje over de groenten heen, zorg ervoor dat je de marinade niet van de kip te spoelt.
  10. Voeg de knoflook in de schil toe en verdeel 5 of 6 verse salie blaadjes over de groenten.
  11. Rooster de kip in ca. 60 min. goudbruin.
  12. Giet tijdens het bakken af en toe wat kookvocht over de kip en groenten.

Opmerkingen bij het recept

Vervang de verkoolde salie voor het opdienen met wat verse salie en knijp de zoet geroosterde knoflook uit de teentjes over de groenten heen.

Voedingswaarden

glutenvrij lactosenvrij

Per Serving

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!