RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Lamskroontje met oesterzwammen
Gemakkelijk
Bereiding

Kook

Categorie: Lamsvlees recepten Kok 'O rell
Seizoenen: Zomer Lente Herfst Winter
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

4 stuks lamskroontjes
1 eetlepel Italiaanse kruidenmengeling
1 etl olijfolie
1/2 kg aardappelen
200 gr oesterzwammen
1 stuk knolselder
2 takjes peterselie
peper
zout
1 potje lamsfond

Lamskroontje met oesterzwammen Aanwijzingen

  1. Maak de lamskroontjes schoon en hou de vetrandjes en het afval bij (parures).
  2. Bak de parures in een kookpotje met wat olie, voeg de lamsfond toe en laat zachtjes sudderen.
  3. Zeef het geheel daarna. Maak een marinade door de Italiaanse kruiden en een beetje olijfolie te mengen tot een glad geheel.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke vierkante stukken of steek er mooie rondjes uit.
  5. Bak ze aan in de pan en laat ze verder garen.
  6. Maak de oesterzwammen schoon en versnij ze tot een mooie brunois.
  7. Stoof de knolselder aan in wat boter, kruid af en hou dit apart.
  8. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
  9. Strijk de marinade op de lamskroontjes en laat even marineren.
  10. Kruid af met peper en zout en bak langs beide zijde kort aan in een pan.
  11. Plaats in een ovenschaal en laat verder garen in de oven bij 150° tot ze mooi rosé zijn.

Opmerkingen bij het recept

Laat ze even rusten voraleer ze te dresseren. Werk af zoals op de foto.

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!