Ontdek onze recepten.

Op deze pagina vindt u onze recepten. Wil je hieraan recepten toevoegen, dat kan. Zend deze naar info@eurokip.be, en deze staan binnenkort online.

Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete 'spice rub'

Benodigdheden voor 4 personen

4 konijnenbillen . 30 g donkere kandijsuiker . 30 g grillkruiden (specerijenmix) . olijfolie . 1 ajuin . 100 g donkere kandijsuiker .  100 g honing .  3 dl bruin bier . 2 dl ketchup  . 5 cl sojasaus . scheutje tabasco  . verse broodjes . sla . tomaten

 

 


Bereiding

Verwarm de oven op 150°C. Maak de 'spice rub'. Meng de grillkruiden, 30 g bruine suiker en scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix. Leg de gekruide billen in een ovenschotel, dek ze af met een aluminiumfolie en laat ze gedurende 2u30 garen in de oven. Bereid ondertussen de barbecuesaus voor. Versnipper de ajuin zo fijn mogelijk. Stoof ze op een matig vuurtje met de ketchup, de 100 g bruine suiker, het bruine bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco. Laat de saus gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot ze voor de helft is ingekookt. Pluk het vlees van de gare billen, maak het fijn en roer er een deel de saus doorheen. Toast de broodjes in de oven. Serveer met sla en verse tomaatjes.

Bron: lekkervanbijons.be en VLAM

Laatst aangepast opvrijdag, 02 juni 2017 11:43
(0 stemmen)

Aanvullende informatie

Personen:
4
Bereidingstijd:
1 uur
Tip:
Toast de broodjes in de oven. Serveer met sla en verse tomaatjes.
Merk:
Kok O'rell
Gang:
Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Budget:
Gemiddeld
Log in om reacties te plaatsen
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!