Ontdek onze recepten.

Op deze pagina vindt u onze recepten. Wil je hieraan recepten toevoegen, dat kan. Zend deze naar info@eurokip.be, en deze staan binnenkort online.

Koninginnehapje met zelfgemaakte frietjes

Vlaamse klassieker

Vol-au-vent is een echte Vlaamse klassieker die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar een geslaagde versie begint uiteraard met heerlijke kip. Verras uw gasten met onze versie en maak van ons geheim ook uw geheim.

 

Benodigdheden

1 doos vol-au-vent van Kok O'rell. 2 vellen bladerdeeg . 1 ei . 1 bakje tuinkers . 1 kg loskokende aardappelen . zout  Lees Meer...

Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete 'spice rub'

Benodigdheden voor 4 personen

4 konijnenbillen . 30 g donkere kandijsuiker . 30 g grillkruiden (specerijenmix) . olijfolie . 1 ajuin . 100 g donkere kandijsuiker .  100 g honing .  3 dl bruin bier . 2 dl ketchup  . 5 cl sojasaus . scheutje tabasco  . verse broodjes . sla . tomaten

 

 


Bereiding

Verwarm de oven op 150°C. Maak de 'spice rub'. Meng de grillkruiden, 30 g bruine suiker en scheut olijfolie. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix. Leg de gekruide billen in een ovenschotel, dek ze af met een aluminiumfolie en laat ze gedurende 2u30 garen in de oven. Bereid ondertussen de barbecuesaus voor. Versnipper de ajuin zo fijn mogelijk. Stoof ze op een matig vuurtje met de ketchup, de 100 g bruine suiker, het bruine bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco. Laat de saus gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot ze voor de helft is ingekookt. Pluk het vlees van de gare billen, maak het fijn en roer er een deel de saus doorheen. Toast de broodjes in de oven. Serveer met sla en verse tomaatjes.

Bron: lekkervanbijons.be en VLAM

Lees Meer...
×

Log in